Sate turistice

Calendar Evenimente
  Iulie 2018 (0)
L M M J V S D
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Newsletter
Vrei să afli care sunt ultimele noutăți și evenimente?
Dezabonare
Vremea in Depresiunea Horezu
Astăzi
Max.: 28°C
Min.: 14°C
GENERAL
Media anuală: 10,8°C
Precipitatii medii: 33,1 mm
Calitatea aerului: Bun (vezi. ANPM.ro)

Staţiunea turistică Horezu are în împrejurimile sale numeroase resurse turistice naturale şi antropice, de mare diversitate. Datorită acestui fapt, este inclus permanent în traseele turistice organizate de agenţiile de turism sau ale turismului neorganizat. Turiştii care îşi petrec vacanţa în Staţiunea turistică Horezu au posibilitatea organizării unui program variat de petrecere a timpului liber, din care nu lipsesc excursiile de o zi, folosind transportul auto, sau drumeţiile în împrejurimi şi în arealul montan al Munţilor Căpăţânii.

Poziţia oraşului, de-a lungul drumului naţional DN 67, la care sunt racordate numeroase drumuri judeţene, comunale, forestiere sau poteci turistice marcate, permite accesul turiştilor către toate obiectivele turistice din zonă.

Satul turistic Vaideeni (cu centrul etnografic Vaideeni) 

Este legat de tradiţii şi obiceiuri pastorale (oierit şi transhumanţă); este renumit pentru prelucrarea artistică a pieilor, lânii, lemnului, confecţionarea de instrumente muzicale, arhitectură şi instalaţii tehnice populare, pentru portul popular ciobănesc cu influenţe transilvănene, tradiţii legate de oierit, manifestări folclorice, formaţii artistice corale şi de dansuri populare;

Satul turistic Costeşti

Este legat o mare densitate a obiectivelor turistice naturale, monumente cultural – istorice, de tradiţii şi obiceiuri folclorice, este renumit pentru prelucrarea artistică a lemnului, a lânii – covoare olteneşti, confecţionarea de instrumente muzicale, pentru portul popular oltenesc cu influenţe transilvănene, tradiţii legate de oierit, arhitectură şi instalaţii tehnice populare, formaţii artistice corale şi de dansuri populare.